LANTERFANT® Blue Monday - Draai negatieve energie om in geluk!
skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

BLUE MONDAY IS GELUK BIJ LANTERFANT®

Volgens een Britse psycholoog is de maandag van de laatste, volle januari week de meest deprimerende dag van het jaar. Men zou zich neerslachting voelen aangezien goede voornemens niet vol gehouden worden. Na een maand vol feestelijkheden en vrije dagen moeten we nu ook weer even wachten op wat extra vrije dagen. Dat klinkt allemaal best aannemelijk maar de moderne mens creëert zijn eigen geluk! Maar waar worden we nou eigenlijk gelukkig van? Lanterfant heeft het antwoord en dat is maar net op tijd want maandag 20 januari wordt blauwer dan blauw!

Geluk kan je kopen

Shoppen maakt gelukkig! Veel mensen zien winkelen als een therapie om je op korte termijn beter voelen. Het is een manier om een stressvolle dag te vergeten, jezelf te kalmeren en emoties te uiten. “Retail therapy” noemt men het. Ongeveer 60% van de vrouwen en 40% van de mannen maakt zich hier wel eens schuldig aan. Natuurlijk is te veel shoppen niet bevorderlijk voor je bankrekening. Ook is het fijne gevoel dat je na een aankoopt hebt vaak van korte duur. Die mooie broek verdwijnt in de kast en die schoenen knellen na een kwartier je voeten af. De dopamine, die je hersenen aan heeft gemaakt tijdens het shoppen als beloning, verdwijnt dan snel als sneeuw voor de zon. Daarom is het belangrijk om juist iets te kopen wat kan zorgen voor een langer gevoel van geluk. Iets wat je dagelijks ziet en waar je dagelijks van kan genieten.

Spiegel van je omgeving

Mensen voelen zich al snel gelukkig in een veilige omgeving zoals thuis. Toch is er meer nodig dan alleen het gevoel van veiligheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het zeker zo belangrijk is hoe je leefruimte eruitziet. Is het een rommeltje, dan is de kans groot dat die extra vieze pan dan ook nog wel op het aanrecht past of die sokken nog wel in de uitpuilende wasmand. Je bent dan vaak onverschilliger dan dat je normaal gesproken gewend bent. Wat het wel goed doet voor ons humeur is een opgeruimd huis met veel lichtinval en heldere ruimtes. Waar het donker activiteit verlagend werkt, pept licht en vrolijke kleuren ons op. Ook werkt het gevoel van comfort erg mee aan een gelukzalig gevoel.

De geluks-formule

Als je voorgaande zaken combineert, dan maak jij van thuis een oplaadpunt voor geluk. Kijk eens objectief de kamer rond. Hoeveel dingen maken je blij? Misschien is het een idee om wat extra kleur toe te voegen. Dit kan zijn in de vorm van accessoires, een kleur op de muur of een meubelstuk. Bij dat laatste kan je ook direct zorgen voor een verhoging van comfort. Twee vliegen in een klap! Ironisch genoeg is de kleur blauw een hele goede kleur om toe te voegen. Het is een subtiele, niet bedreigende kleur en geeft rust. Blauw staat onder meer voor betrouwbaarheid, creativiteit en geeft het gevoel van rijkdom en autoriteit. Baas in eigen huis en baas over je eigen geluk.

Hulp is onderweg!

Lanterfant helpt je graag op weg naar geluk. Niets depressieve maandag. Ga opzoek naar comfort, geborgenheid en een fijn gevoel op de speciale “Blue Monday” pagina op onze website. Alleen op maandag 20 januari zijn alle blauwe meubels te koop met een korting van 10%. Als je daar niet instant-blij van wordt? En vervolgens houdt het geluk nog lang aan wanneer je iedere dag weer in jouw comfortabele, blauwe Lanterfantstoel kan plaatsnemen na een lange dag of je drinken op een leuk blauw tafeltje kan plaatsen binnen handbereik. Lanterfant maakt je gelukkig!

In onze collectie

Back To Top