LANTERFANT® Table talk - Eetkamerstoelen
skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

LANTERFANT® TABLE TALK

De actie is reeds verlopen

Staat jouw eethoek in een aparte ruimte of neemt de combinatie van meubelen een prominente plek in, in de woonkamer? Waar je de eettafel ook hebt staan, vanwege de ruimte die het inneemt bepaalt het deels de uitstraling van de ruimte. Bij Lanterfant vinden wij de het misschien wel de belangrijkste plaats in huis. Hier nuttig je samen een maaltijd, tafel je soms lekker na en kan je nog even snel je laptop openslaan of ontspannen spelletjes spelen met je familie of vrienden. De belangrijkste gesprekken vinden plaats rond deze tafel, van het doorspreken van de dag tot aan wellicht het doorspreken van mogelijkheden met een hypotheekadviseur. Hoe belangrijk is het dan dat je lekker kan zitten? Als je stoelen dan ook nog eens bijdragen aan de sfeer van je huis, dan zit je toch gebakken!

Schuif aan

Een stoel met armleuningen zit natuurlijk lekker comfortabel. Je armen worden ondersteund waardoor je minder snel geneigd bent om op tafel te leunen. Belangrijk van een stoel als deze is de hoogte van de armleuningen. Als je de stoel aanschuift wil je graag dat deze een stukje onder het tafelblad vallen. Dit scheelt ruimte en geeft doorgaans een gewenst beeld. Kijkt daarom goed naar de afmetingen en meet van het laagste deel van het tafelblad tot aan de grond zodat je weet wat je kwijt kunt. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Bij Lanterfant proberen wij voor ieder item een maatafbeelding beschikbaar te stellen. Zo zie je in één oogopslag of de maat van de stoel overeenkomt met de vrije ruimte onder het tafelblad. Als je dit duidelijk hebt weet je of een stoel met leuningen tot de opties behoort.

Kleur bekennen

Een andere belangrijke keuze is de kleur. Deze is geheel afhankelijk van jouw smaak en de bestaande inrichting. Wil je de boel wat opfleuren; kies dan voor een van de velvet-kleuren. Deze stof is niet alleen heerlijk zacht maar de kleuren spreken ook net wat meer dan een bekleding met matte finish. Mocht je een leder-look een betere optie vinden, dan moet je echt eens kijken naar de stoelen met een bekleding van Vegan Leather. Dit kunstleder is bijna niet van echt te onderscheiden. De stof is niet alleen sterk maar wordt ook mindersnel vies wanneer er iets opvalt. Er zijn verschillende kleuren in deze populaire stof. Waar het fluweel zorgt voor een liefelijke en vrolijke tint, brengt dit kunstleer een stukje stoerheid en eenvoud.

Combineren

Je kunt natuurlijk gaan voor een uniform geheel qua kleur. Toch kan je veel kleuren en designs prima met elkaar combineren zonder dat het te schreeuwerig wordt. Het is belangrijk om de goede balans tussen hysterie en net-niet te vinden. Zo past een botanische print heel mooi bij de honingkleur. Als je voor de wat rustigere leatherlook gaat zou je er zelfs voor kunnen kiezen om drie of vier kleuren te combineren. Zo breng je subtiel kleurvariatie aan. Behalve het combineren van kleuren kunnen ook de diverse designs het beste in elkaar naar bovenhalen als ze rond dezelfde tafel opgesteld staan. Zo past een stoel zonder leuningen vaak mooi bij een stoel met leuningen. Je bespaart wat ruimte zonder dat het geheel optisch smaller oogt.

Ver-onderstel

Behalve het design van de zitting, de stof en de kleur is er nog iets wat erg bepalend is voor het uiterlijk van een stoel. Bij het ontwerp van de eetkamerstoelen hebben we bij Lanterfant ook aandacht besteed aan de stoelpoten. Grotendeels zijn de poten voorzien van een zwarte poedercoating. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook dat de poten goed beschermd zijn en minder snel zullen beschadigen wanneer je per ongeluk ergens tegenaan stoot. Er zijn ook modellen met een subtiel, gouden randje aan de stoelpoten. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Zo heeft ieder onderstel zijn eigen constructie. Wat vind je bijvoorbeeld van de “omgedraaide” stoelpoten waarbij de poten bovenin smal zijn en onder breed uitlopen. We snappen dat je snel wilt zien hoe de stoelen ogen rond de tafel en hoe ze zitten. Daarom zijn de Lanterfant eetkamerstoelen eenvoudig te monteren. Een tip; draai ze niet direct te strak aan. Draai de schoef net zo ver aan totdat je kracht moet zetten. Ga even zitten. De stoelpoten zetten zich nu onder invloed van het gewicht. Draai vervolgens de schroeven verder vast. Het kan voorkomen dat je de poten na een tijdje moet aandraaien. Dit komt door het gebruik. Door het schuiven over de grond en de bewegingen die je maakt als je zit kan een schroefje iets speling krijgen. Met de bijgeleverde montagematerialen draai je de schroeven snel en eenvoudig aan.

Van zitten tot zitting

Last-but-not-least; je wilt natuurlijk ook gewoon lekker zitten. Comfort staat bij onze stoelen dan ook hoog in het vaandel. Natuurlijk zijn smaak en comfort persoonlijk. Toch hebben wij ieder model uitvoerig getest op zitkwaliteit. Ben je wat langer? Dan is de zitdiepte van een stoel erg belangrijk. Kies voor een wat diepere zit zodat het grootste deel van je bovenbeen wordt ondersteunt door de zitting. Als je een lang bovenlijf hebt, dan is de hoogte van de rugleuning bepalend voor hoe fijn je zit.

Proefzitten

Wil je een stoel eerst proberen voor je overgaat tot aankopen? Alle modellen staat bij ons klaar om getest te worden. Wil je langskomen? Laat het ons vooral weten. Een andere optie is om een stoel te bestellen, thuis in elkaar te zetten en te proberen. Binnen 14 dagen kan je de stoel aanmelden voor retour mocht het toch niet zijn wat je zoekt. Bevalt de stoel wel dan kan je deze eenvoudig bijbestellen en worden ze snel bij je geleverd.

Profiteer van 4- tot en met 17 november van de 3+1 actie op alle eetkamerstoelen. Combineren is mogelijk! De slimste mens shopt bij Lanterfant.

In onze collectie

Back To Top