LANTERFANT® Maak van je tuin een vakantieoord met Lanterfant
skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

*We doen alles behalve lanterfanten, om jouw pakketje tijdens de lockdown op tijd te bezorgen.

MAAK VAN JE TUIN EEN VAKANTIEOORD

Begin dit jaar, had je waarschijnlijk andere plannen voor de zomer.
Omdat COVID-19 ons in eigen land houdt, is het hoogtijd om te ontdekken hoe mooi het hier wel niet is.
Waar je moet beginnen? Zoals altijd bij jezelf.
Daarmee bedoelen we; bij je eigen tuin, terras of balkon. Hoe je dat doet?
Wij helpen je graag een handje.

Vakantiegevoel

Op vakantie zijn we ineens hele andere mensen. We zijn ontspannen, vrolijk en genieten op onze eigen manier volop van wat de vakantie locatie te bieden heeft. Hoe fijn is het, als je dit gevoel ook dichter bij huis op kunt roepen. Bijvoorbeeld door het openslaan van de deur naar de tuin, zodra de eerste zonnestralen zich voordoen. Of je terras inrichten als een mediterraan terras, waar je uren in de zon kunt genieten van alles waar je oog opvalt. Het is niet moeilijk te realiseren, zolang je je er maar voor openstelt. Want wees eerlijk, het spreekwoord klopt; There is no place like home.

Comfort

Het begint met comfort. Dit moet niet alleen zo zijn wanneer je aan het relaxen bent op je tuinset, maar ook al wanneer je ernaar kijkt. Jij moet je handdoekje als eerste op die comfy bank willen leggen, zodat jij het alleenrecht hebt om daar de hele dag te genieten. Ga daarom bij jezelf na of jouw huidige tuinmeubel dit gevoel nog wel bij je oproept. Is dit niet zo? Dan is het wellicht tijd om je te verdiepen in nieuwe zitmeubelen. Natuurlijk moet je hierbij bedenken welke stijl je wilt. Dit is echt een kwestie van smaak. Omdat wij niet voor jou kunnen bepalen wat precies jouw stijl is, we kunnen je wel wat speerpunten geven. Wil je een set dat weinig onderhoud vereist? Dan kom je bij aluminium of wicker uit. Vind je het niet erg om je meubel eens per jaar van een beetje olie te voorzien, dan is hout heel karakteristiek.

Sfeer

Als je een keuze hebt gemaakt qua materiaal, kan je de sfeer gaan bepalen. Een belangrijke factor daarin is de kleur. Hierbij kan het gaan om de kleur van het frame of van de kussens. Je bent nu al een heel eind op weg. Nu is het tijd voor de decoratie! Decoraties bepalen de sfeer. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je vast zit aan een bepaald stijltje. Het wisselen van sierkussentjes of het veranderen van de opstelling kan al een heel ander beeld geven. Een belangrijke sfeer-creëerder zijn planten. Deze kan je op vele manieren toevoegen aan jou buiten locatie. Mooie potten op het terras met groene blikvangers, hangplanten met vrolijke kleuren aan de overkapping of een goed gevulde plantenbak aan het hek van je balkon, planten komen met charisma. Deze uitstraling zorgt letterlijk en figuurlijk voor leven in je tuin.

Opstelling

We spraken net al even over de opstelling. Als mens zijn wij gewoontedieren. We zijn dan ook snel geneigd om ons terras één keer op een bepaalde manier in te richten, en dat nooit meer te veranderen. Hierdoor kan je snel uitgekeken raken op een plek waar je graag zou moeten zijn. Experimenteren met opstellingen, en deze regelmatig veranderen zorgt dat je steeds weer het gevoel van “een nieuw terras” krijgt.

Wil je toch nog wat extra informatie over hoe je een meubel kunt kiezen? Bekijk hier de uitzending van RTL4 Woon Inspiraties terug waarin styliste Christel je vertelt hoe je test of een meubel geschikt is voor jou. Zelf komen testen? Dat kan! Onze Brandstore is geopend op afspraak.

In onze collectie

Back To Top