skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

LANTERFANT® STEUNT STELVIO FOR LIFE

Lanterfanten is goed voor de gezondheid. Het is bewezen dat regelmatige momenten van rust nodig zijn om optimaal te functioneren en onze weerstand op peil te houden. Er zijn ook gevallen waarbij wij niets te zeggen hebben over onze gezondheid, bijvoorbeeld in het geval van kanker. Gelukkig worden de overlevingskansen bij veel vormen van kanker steeds hoger. Helaas zijn de behandelingen zelf vaak niet zonder gevolgen en kan levenslang invloed hebben op iemands welzijn. Onderzoek naar behandeling op maat is dan ook hard nodig. Dit kost geld, veel geld.

Een zware strijd

Stelvio for Life is een initiatief waarbij teams geld inzamelen voor onderzoek naar behandelingen tegen kanker op basis van het DNA-profiel van de tumor. De inzameling gebeurt door het beklimmen van de Italiaanse berg Passo dello Stelvio. Fietsend, wandelend en hardlopend overwinnen de deelnemers 1533 hoogtemeters over een afstand van 21,1 km. Als ze na 40 haarspeldbochten de eindstreep bereiken, hebben ze een zware strijd geleverd en minimaal €1533 per deelnemer binnen gehaald voor de nog zwaardere strijd van anderen.

Zaterdag 1 september vindt alweer de 7eeditie plaats van dit evenement. Alle opbrengsten gaan naar het Center for Personalized Cancer Treatment, waar men zich bezighoudt met de ontwikkeling van de meest effectieve manier om verschillende kankersoorten te lijf te gaan zonder dat het lichaam hier grote schade bij oploopt. Lanterfant steunt dit initiatief. Wij werken graag mee aan een toekomst waarin kanker nog minder vaak een doodvonnis is.

Spaarne Gasthuis

Vanuit het Spaarne Gasthuis reist een team af naar de Italiaanse rotsformatie. Dit topklinische ziekenhuis is onder meer gespecialiseerd in zorg aan kankerpatiënten. Niet verwonderlijk dat zij een steentje bij willen dragen in deze geldinzamelingsactie. Iedere deelnemer zamelt minimaal een euro per overwonnen hoogtemeter in. Hoe meer, hoe beter! Lanterfant heeft er dan ook voor gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan het team van het Spaarne Gasthuis. Alle giften zijn welkom! Wil jij ook doneren? Kijk dan op deze link of stuur een mail naar stelvio@spaarnegasthuis.nl

Wij maken ons hard voor een gezond leven waarin lang kan worden gelanterfant.

In onze collectie

Back To Top