Licht in de duisternis met de lampen van Lanterfant®
skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

Wegens drukte kan de bezorging van je pakket iets langer duren dan je van ons gewend bent. Onze excuses daarvoor.

LICHT IN DE DUISTERNIS

De avonden vallen vroeg in, nu het herfst is, en tot de kortste dag op 21 december zal het ook langer donker zijn. Voor we weer echt kunnen genieten van lange Lanterfant®-dagen gevuld met daglicht, is het voorjaar. Om die tijd te overbruggen, en het duister om te toveren in gezelligheid, is sfeerverlichting de oplossing om een knus en warm gevoel te creëren.  

Hanglampen

De tijd dat een hanglamp alleen maar recht boven de eetkamer tafel mocht bungelen, is al lang verleden tijd. Hanglampen kun je in alle ruimten eigenlijk prima kwijt. Daarbij is het enorm trendy om te combineren. Dit kan door twee of meerdere identieke lampjes op verschillende hoogte te hangen. Durf je net iets gewaagder aan de slag te gaan? Kies dan voor twee verschillende kleuren frames zoals onze Ilse hanglampen welke in zwart en koperkleur verkrijgbaar zijn.

Staande lampen

Kale, en donkere hoeken zijn makkelijk op te leuken door er een hoge, staande lamp te plaatsen. Een lamp staat of valt zowel letterlijk als figuurlijk door de constructie van het frame. Driepoot lampen zijn helemaal hot! De lampen zijn veelal in verschillende materialen te verkrijgen, maar wij houden toch wel van het hout met een grey- of whitewash look. Een gezellig lampenkap om het felle licht van de lampenbol wat te breken, waardoor er een sfeervol schijnsel ontstaat. Niet onbelangrijk; deze kale, donkere hoekjes zijn vaak in de buurt van een raam waardoor er overdag direct zonlicht opvalt. Wat je niet wilt is een verkleurde lampenkap. Onze lampenkappen zijn van zogenaamd Tetron Cotton. Dit materiaal staan onder meer bekend om zijn hoge kleurvastheid en is daardoor ideaal om op plekken te zetten waar ook direct zonlicht valt. Welke van onze drie staande lampen vind jij het mooist? Donkergrijs, lichtgrijs of wit?

Tafellampen

Een tafellamp is een groot begrip, want wat is nu eigenlijk een tafellamp? Daar kunnen we vrij kort over zijn; Een tafellamp is een lamp welke op een verhoging geplaatst dient te worden. Dit kan een bijzettafel zijn maar ook een kast, bureau of nachtkastje. Dit soort lampen heb je dan ook in heel veel varianten. Het gebruiksdoel is het gene dat onderscheid maakt. Werk je vaak aan het bureau? Dan is het fijn om een lamp te hebben waarvan je de lichtbundel kunt richten op je project. Omdat je op een nachtkastje ook wat ruimte wilt hebben om een boek neer te leggen, is een lamp met een compact onderstel veelal waar men voor kiest. De keuze is reuze!

Lampenbol

Een lamp hoeft niet per se een kap te hebben. Er zijn tegenwoordig veel lampenbollen verkrijgbaar die gezien mogen worden. Neem bijvoorbeeld de LED filament lampenbollen. Deze lampenbollen zijn er in verscheidene tinten glas en hebben het koperdraad er zichtbaar, sierlijk doorheen lopen. De bollen zelf zijn er in diverse vormen. Deze wil je helemaal niet verstoppen. Een frame met fitting is genoeg. De uitstraling verder bepalen, dat doe jij door de keuze van de bol. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk dan hier!

In onze collectie

Back To Top