Lanterfant® doet inspiratie op - Lanterfant®
skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

Wegens drukte kan de bezorging van je pakket iets langer duren dan je van ons gewend bent. Onze excuses daarvoor.

LANTERFANT® DOET INSPIRATIE OP

Inspiratie kan je opdoen achter je pc, maar om echt op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen de interieurbranche moet je af en toe ook op pad. Zien, voelen en uitproberen geven altijd een beter resultaat dan een plat plaatje op je beeldscherm. De Internationale Meubel Messe te Keulen is daarvoor de ideale locatie. Op dit jaarlijkse meubelevenement komen de grote en kleine merken, fabrikanten en groothandelaren samen om de collecties voor aankomend jaar te presenteren. Een dagje vol trends en ideeën!

Vroeg, vroeger, vroegst

Zo’n dag begint al vroeg. Met maar liefst 10 beurshallen van soms meerdere verdiepingen, moeten er flinke afstanden worden afgelegd in een beperkte tijd. Na een treinreis van ruim twee uur, betrad de Lanterfant®-delegatie rond half 10 de eerste beurshal. Vol energie stortte onze lanterfanters zich op hun vooraf gestelde doelen. Al snel werd een leverancier gevonden met in hun assortiment geweldige side tables en spiegels. Na een goed gesprek werd deze stand vol enthousiasme verlaten en werd de zoektocht voorgezet met op het “menu”: Eetkamerstoelen.

Stand na stand werd bezocht. De hoofdvraag die gesteld werd: “Is dit Lanterfant®?,, Als de designs en prijzen binnen het Lanterfant®-concept pasten, werd de stoel fysiek getest. In één van de stands leidde dit tot twee kapotte stoelen. Deze zijn dus absoluut niet geschikt voor een merk dat stimuleert om zo nu en dan even achterover te hangen! Al snel werden de trends in stoelen en kleuren duidelijk waarop de zoektocht gerichter kon plaatsvinden. Na tientallen stands zagen ze het op een gegeven moment even niet meer zitten. Op dat moment moet je op zoek naar iets anders of erbij gaan zitten, maar het nooit laten zitten. De “even-wat-anders-zitplaats” werd gevonden bij een leverancier en producent van in-huis accessoires. Binnen no-time werd er een selectie gemaakt van verschillende soorten poefjes, kleden, krukjes en kussens.

Tijd om te relativeren: de stoelenkwestie. Met enkele betrouwbare leveranciers die Lanterfant®-matchende stoelen aanboden (waarvan de rugleuning niet zomaar afbrak) kunnen we verder! Het is nu afwachten tot alle product- en prijsinformatie binnen komt stromen zodat we onze ideeën ook echt kunnen laten produceren. Onze wens: Het hele jaar Lanterfant®! Dat we daarvoor soms zelf het lanterfanten moeten laten, dat zij zo.

8 uur en 8 afgelegde kilometers te voet later, stapte onze Lanterfant®-collega’s in de trein. Moe maar voldaan en boordevol inspiratie werd Duitsland op hoge snelheid verlaten. Nog even wat dingetjes doorlopen op de notebook en richting huis. Op naar de tekentafel om de plannen verder vorm te gaan geven. Maar eerst, de benen omhoog, de ogen dicht en op naar het land van de Lanterfant®

In onze collectie

Back To Top