skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland en België Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

Langer lanterfanten

Onderhoud

Lanterfant® verkoopt tuinmeubelen gemaakt van verschillende materialen en afwerkingen. Deze hebben elk een andere behandeling nodig. Kijk daarom goed welke van de onderstaande onderhoudstips op jouw tuinmeubel van toepassing zijn.

Wij adviseren je om jouw Lanterfant® goed tegen weersinvloeden te beschermen en je tuinmeubel gedurende het najaar en de winter droog en vorstvrij op te slaan. Je kunt hierbij gebruikmaken van een meubelhoes, maar zorg er dan wel voor dat er frisse lucht onder de hoes door kan waaien. Dit voorkomt ophopingen van (te veel) vocht. In geval van extreme weersomstandigheden (langdurige hitte of regenval) raden wij je aan het meubel onder een beschutting te plaatsen.

Schroeven kunnen na verloop van tijd wat losser gaan zitten. Om schade te voorkomen adviseren wij je om de schroeven regelmatig aan te draaien.

Wij raden sterk af om een hogedrukreiniger te gebruiken om je meubel schoon te maken. De kracht van de waterstraal is namelijk te hard en kan jouw Lanterfant® gemakkelijk beschadigen.

Afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden moet je het meubel 1 à 2 keer per jaar met een schuurspons
 of fijn schuurpapier opschuren en er gelijkmatig een nieuwe laag olie op aanbrengen. Gebruik hiervoor een hardhoutolie en wrijf het hout in tot het verzadigd is. Na ongeveer 15 minuten kun je de overtollige olie eraf vegen met een droge doek.

Maak je meubel eerst schoon met een mild reinigingsmiddel en schuur hem daarna licht op met een schuurspons of fijn schuurpapier. Je kunt het meubel vervolgens behandelen met een blanke buitenbeits of een washproduct.

Maak je meubel eerst schoon met een mild reinigingsmiddel en schuur hem daarna licht op met een schuurspons of fijn schuurpapier. Je kunt het meubel vervolgens behandelen met een buitenlak, die je bij een verfwinkel op kleur kunt laten maken.

Door het meubel regelmatig schoon te maken met lauw water en een zachte spons (geen schuurspons) en te drogen met een doek zorg je ervoor dat vuil geen kans krijgt om het meubel aan te tasten.

Bij nat of vochtig weer is het verstandig eventueel regenwater met een doek van de kussens af te nemen en deze daarna droog op te bergen. Wil je de hoezen van jouw kussens wassen, volg dan altijd het wasvoorschrift aan de binnenkant van de hoes op.

Draai bij het monteren van de houten stoelpoten de schroeven niet direct strak aan. Zorg dat er nog wat beweging mogelijk is en neem kort plaats in de stoel alvorens u de schroeven strakker aandraait. Zo voorkom je dat je stoel gaat wiebelen.

Wij adviseren je om deze onderhoudsinstructies goed te bewaren, zodat je onze tips altijd nog eens na kunt lezen. Let er ook op dat het voor de eventuele garantie van belang is dat je onze onderhoudsinstructies nauwkeurig opvolgt.

ANDEREN BEVELEN LANTERFANT® AAN

“Bestelling correct afgeleverd en goed verpakt. Zag er goed uit.”

Arjenvandenakker
Haarlem - 11-2-2018

Uitstekende prijs/kwaliteit
Goede garantievoorwaarden
Duurzaam hout uit beheerde bossen
Moderne en eigentijdse afwerking
Trendy en fraai design

"Fijn contact. De ontbrekende handleiding werd snel toegezonden"

Linde de Bie
Hillegom - 23-1-2018

Uitstekende prijs/kwaliteit
Goede garantievoorwaarden
Duurzaam hout uit beheerde bossen
Moderne en eigentijdse afwerking
Trendy en fraai design

“Een erg leuk merk! Fijn dat ze ook banken en stoelen hebben die op mijn balkon passen. Ik heb zelfs moeten kiezen..”

Inez Kooijstra
Leeuwarden - 3-2-2018

Uitstekende prijs/kwaliteit
Goede garantievoorwaarden
Duurzaam hout uit beheerde bossen
Moderne en eigentijdse afwerking
Trendy en fraai design

Back To Top