Onderhoud - Lanterfant®
skip to Main Content

Gratis thuisbezorgd in Nederland, België en Duitsland Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* 14 dagen zichttermijn Veilig betalen

*We doen alles behalve lanterfanten, om jouw pakketje tijdens de lockdown op tijd te bezorgen.

Langer lanterfanten

Onderhoud

Lanterfant® verkoopt meubelen gemaakt van verschillende materialen en afwerkingen. Deze hebben elk een andere behandeling nodig. Kijk daarom goed welke van de onderstaande onderhoudstips op jouw tuinmeubel van toepassing zijn.

Wij adviseren je om jouw Lanterfant® goed tegen weersinvloeden te beschermen en je tuinmeubel gedurende het najaar en de winter droog en vorstvrij op te slaan. Je kunt hierbij gebruikmaken van een meubelhoes, maar zorg er dan wel voor dat er frisse lucht onder de hoes door kan waaien. Dit voorkomt ophopingen van (te veel) vocht. In geval van extreme weersomstandigheden (langdurige hitte of regenval) raden wij je aan het meubel onder een beschutting te plaatsen.

Schroeven kunnen na verloop van tijd wat losser gaan zitten. Om schade te voorkomen adviseren wij je om de schroeven regelmatig aan te draaien.

Wij raden sterk af om een hogedrukreiniger te gebruiken om je meubel schoon te maken. De kracht van de waterstraal is namelijk te hard en kan jouw Lanterfant® gemakkelijk beschadigen.

Afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden moet je het meubel 1 à 2 keer per jaar met een schuurspons
 of fijn schuurpapier opschuren en er gelijkmatig een nieuwe laag olie op aanbrengen. Gebruik hiervoor een hardhoutolie en wrijf het hout in tot het verzadigd is. Na ongeveer 15 minuten kun je de overtollige olie eraf vegen met een droge doek.

Maak je meubel eerst schoon met een mild reinigingsmiddel en schuur hem daarna licht op met een schuurspons of fijn schuurpapier. Je kunt het meubel vervolgens behandelen met een blanke buitenbeits of een washproduct.

Maak je meubel eerst schoon met een mild reinigingsmiddel en schuur hem daarna licht op met een schuurspons of fijn schuurpapier. Je kunt het meubel vervolgens behandelen met een buitenlak, die je bij een verfwinkel op kleur kunt laten maken.

Door het meubel regelmatig schoon te maken met lauw water en een zachte spons (geen schuurspons) en te drogen met een doek zorg je ervoor dat vuil geen kans krijgt om het meubel aan te tasten.

Door het meubel regelmatig schoon te maken met lauw water, een mild reinigingsmiddel en een zachte spons (geen schuurspons) zorg je ervoor dat vuil geen kans krijgt om het meubel aan te tasten. Maak het meubel schoon met een doek. Gebruik geen hogedrukreiniger, dit kan zorgen dat de beschermlaag van het meubel wordt aangetast.

Bij nat of vochtig weer is het verstandig eventueel regenwater met een doek van de kussens af te nemen en deze daarna droog op te bergen. Wil je de hoezen van jouw kussens wassen, volg dan altijd het wasvoorschrift aan de binnenkant van de hoes op.

Wij adviseren om parasols na gebruik af te dekken met een waterdichte, passende hoes en deze vochtvrij op te bergen. De parasols zijn niet geschikt om gedurende het hele jaar buiten te staan. Dit zal zowel het doek als het frame aantasten waardoor de levensduur aanzienlijk korter is dan bij juist onderhoud.

Wees er zeker van dat de buitenhaard en de brandbare stof volledig is afgekoeld alvorens je deze gaan schoonmaken. Dit om brandwonden te voorkomen. Verwijder de asresten. Maak de buitenoven schoon met een messing of koperborstel. Gebruik nooit scherpe voorwerpen om de buitenoven schoon te maken. Reinig de buitenoven met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Droog de
buitenoven volledig met een doek.

Draai bij het monteren van de houten stoelpoten de schroeven niet direct strak aan. Zorg dat er nog wat beweging mogelijk is en neem kort plaats in de stoel alvorens u de schroeven strakker aandraait. Zo voorkom je dat je stoel gaat wiebelen.

Hiervoor zou je kunnen kijken op de “vlekken verwijder website” https://www.james.eu/nl

Let wel; Lanterfant® is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop het schoonmaken van de stof uitpakt en kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het resultaat. Bij twijfel adviseren wij altijd om eerst te bellen naar de helpdesk van James.eu welke te bereiken zijn via +31 (0)77-327 8007

Wij adviseren je om deze onderhoudsinstructies goed te bewaren, zodat je onze tips altijd nog eens na kunt lezen. Let er ook op dat het voor de eventuele garantie van belang is dat je onze onderhoudsinstructies nauwkeurig opvolgt.

ANDEREN BEVELEN LANTERFANT® AAN

“Super blij met de loungeset Suus. Perfect voor op het balkon. Niet te groot, maar toch comfortabel! Exact zoals de foto's op de website en makkelijk in elkaar te zetten. De klantenservice van Lanterfant verdient ook een complimentje, bedankt!”

Sanne
30-04-2020

Uitstekende prijs/kwaliteit
Goede garantievoorwaarden
Duurzaam hout uit beheerde bossen
Moderne en eigentijdse afwerking
Trendy en fraai design

"Loungeset Stijn overtrof op alle vlakken onze verwachtingen; fraai design, nette afwerking en zeer comfortabele kussens. Bovendien erg handig dat de elementen in elkaar te stapelen zijn. Topproduct!"

Jesse
20-04-2020

Uitstekende prijs/kwaliteit
Goede garantievoorwaarden
Duurzaam hout uit beheerde bossen
Moderne en eigentijdse afwerking
Trendy en fraai design

"De Gerard is een all in one haard / oven. Perfect om rond te zitten en te eten als buitenhaard (kampvuurgevoel), oven kan gebruikt worden om pizza's te maken of gewoon om dingen warm te houden en met het grill rooster heb je er nog een bbq bij. Topding ! Aangeraden aan al mijn vrienden! Ook zéér eenvoudig te monteren."

Wout
20 april 2020

Uitstekende prijs/kwaliteit
Goede garantievoorwaarden
Duurzaam hout uit beheerde bossen
Moderne en eigentijdse afwerking
Trendy en fraai design

Back To Top